Meny Stäng

Vad är idrottsmassage?

Vad är idrottsmassage?

Som namnet lyder är en idrottsmassage mer fokuserad på de som tränar mycket. Det är en hårdare massage, varför man fokuserar på de muskelgrupper där det gör som ondast. Det är oftast de som tränar mycket som behöver en idrottsmassage. Det innebär dock inte att det endast är idrottare som kan få en idrottsmassage. Vem som helst kan få en idrottsmassage, oavsett om man tränar eller inte. Man måste dock komma ihåg att den fokuserar mer till de muskelgrupper där det gör ont. Denna massage är också mer effektiv för de som till exempel har en idrottsskada, eller någon annan typ av muskelskada.

Vad är skillnaden mellan en idrottsmassage och en vanlig massage?

Som ovan nämnts är idrottsmassagen hårdare än en vanlig klassisk massage, samt att man lägger mer fokus på de muskler där det värker. Med en klassisk massage masserar man oftast hela kroppen och den är mycket mjukare än idrottsmassagen. Man kan uppleva att det värker mer när man får en idrottsmassage, men det är just för att massörerna tar ett mycket hårdare grepp vid massagen. Smärtan brukar släppa efter ett tag. Men med en klassisk massage gör det oftast inte lika ont och man blir mer avslappnad. Man kan med andra ord säga att en idrottsmassage är mer av en behandling, medan en klassisk massage är till mer för avslappning. Man kan dock bli avslappnad av en idrottsmassage med, men det tar lite längre tid eftersom smärtan till en början kan vara rätt påtaglig.

Alla kan få en idrottsmassage

Alla kan få en idrottsmassage

Många kan tro att en idrottsmassage endast är ämnad för idrottare på elitnivå, men detta stämmer inte då den kan nyttjas av alla. Om man till exempel går mycket kan en idrottsmassage vara bra. En idrottsmassage kan man också ge i förebyggande syfte och inte bara när skadan uppstår. Det är därför en bra behandling för de flesta som rör sig mycket, eller helt enkelt bara vill ha en hårdare massage. Det som också är bra med en idrottsmassage är att den kan förkorta läkningsprocessen om man till exempel har en skada.

Funkar även bra till kontorsmänniskor

Att jobba på kontor och ha samma stillasittande ställning varje dag kan också bidra till skada på musklerna. I detta fall kan en idrottsmassage också vara att rekommendera. Detta eftersom man fokuserar på den muskelgrupp där det ömmar. När man är stillasittande kan man ofta få ont i nacke och rygg. Då är det ett perfekt tillfälle att besöka en massör och få en idrottsmassage.

de massörer som utför en idrottsmassage är utbildade

Kan vem som helst utföra en idrottsmassage?

Det är inte rekommenderat att vem som helst utför en idrottsmassage eftersom de massörer som utför en idrottsmassage är utbildade. De vet hur hårt de ska trycka och var. Det är också det som skiljer dem från de massörer som endast utför klassisk massage. Idrottsmassörer har en bredare kunskap och utbildning. De kan till exempel ha utbildning i både sjukgymnastik, kiropraktik, samt idrottsmedicin. Detta är något som de klassiska massörerna ofta inte har och därför är deras primära arbetsuppgift att utföra klassisk massage. De kan dock, precis som en idrottsmassör, utbilda sig i dessa ämnen om de vill börja utföra idrottsmassage.

Dela sida med dina vänner!