Meny Stäng

Upplev Kiel

Kiel är en tysk stad belägen vid Östersjön, och det är en stad som är full av liv och rik på kultur. För de som är intresserade av konst och kultur har Kiel mycket att erbjuda. Det finns ett antal museer som hyllar Tysklands kulturarv, inklusive Schleswig-Holstein-Museum, konstmuseet Städel och det moderna konstmuseet Hamburger Bahnhof. Förutom att besöka museer kan du också gå på konserter och teaterföreställningar, eller titta på film i det lokala biografen.

Ta en båttur på Kielkanalen

En annan upplevelse som inte får missas i Kiel är att ta en båttur på Kielkanalen. Kielkanalen är en vattenled som korsar hela Tyskland och löper mellan Kiel och Brunsbüttel. På båtturen får du njuta av en fantastisk utsikt över sjön och de omkringliggande områdena. Det är också möjligt att stanna och besöka några av de städer som ligger längs kanalen, såsom Lübeck, Kiel och Lüneburg.

Shoppa i Kiel

Kiel är också känt som en shoppingdestination, med ett stort utbud av butiker, gallerior och marknader. Du kan hitta allt från konstgallerior till exklusiva butiker. Om du är intresserad av antikviteter finns det ett antal antikaffärer som säljer allt från möbler och konstverk till gamla leksaker och kläder. Det finns också ett stort antal second hand-butiker som har ett brett utbud av begagnade kläder och skor.

Ät god mat och drick goda drycker

Kiel har också ett rikt utbud av restauranger och barer som serverar god mat och drycker. Många av dessa restauranger är kända för sin traditionella tyska mat, såsom schnitzel, köttbullar och stek. För de som är intresserada av mer moderna smaker kan man hitta restauranger som serverar allt från sushi till tapas. Dessutom finns det många kaféer och barer som serverar goda drycker, inklusive lokala öl och viner.

Upplev Kiel vid havet

Kiel är också känt som en av Europas mest populära badorter. Om du är ute efter en strandsemester kan du åka till Kiel och njuta av den vackra naturen och sandstränderna. Det finns också ett antal vattensporter som du kan prova på, såsom windsurfing och segling. Om du är intresserad av att upptäcka mer av den tyska kusten, kan du ta en båt till några av de närliggande öarna.

Kiel är en stad som har mycket att erbjuda, och det är den perfekta destinationen för den som är intresserad av att uppleva Tysklands kulturarv, shoppa, äta god mat och dricka goda drycker, eller bara ta en semester vid havet. Kiel är en stad som du inte får missa och en plats som du sent kommer att glömma.

Hur man sig till Kiel enklast?
Du kan resa med färja till Kiel med rutten Göteborg – Kiel. Det går snabbt och är ett enkelt sätt att resa. Du kan uppleva mycket kul på båten också 🙂

Dela sida med dina vänner!