Meny Stäng

Crosstrainer för hemmabruk

Så kallade crosstrainers är otroligt populära träningsmaskiner. Inte bara på gym, utan även i många svenska hem, eftersom crosstrainers inte bara gör att man kan träna på ett mycket effektivt sätt, utan även på ett skonsamt sätt. Till skillnad från en hel del andra träningsmaskiner, belastar nämligen inte en crosstrainer vare sig dina knän eller leder allt för mycket. Och det är dessutom en träningsmaskin som passar så väl den väldigt otränade och den som kanske har någon skada eller liknande, men även den som är i mycket god form. Detta då man kan ställa in olika motstånd på en crosstrainer. Du kan välja ett väldigt lätt motstånd, som passar nybörjare, till väldigt tuffa motstånd, om man redan är i god form.

>> Läs vår stora jämförelseguide av crosstrainers här.

Funderar du på att skaffa en egen crosstrainer är du därför förmodligen inne på rätt spår, men det är viktigt att känna till att marknaden av olika crosstrainers är väldigt stor numera, så den som ska skaffa en, har massvis med olika alternativ att välja mellan. På grund av detta kan det vara svårt att veta vilken crosstrainer som egentligen är den bästa och mest passande för en själv. Detta trots att man förmodligen vet att det finns stora skillnader olika crosstrainers emellan, beroende på märke, tillverkare, modell med mera. Det finns dock några enkla knep att ta till för att sålla agnarna från vetet, så att säga.

Crosstrainer för hemmabruk

Vara ärlig gällande hur ofta du kommer att använda crosstrainern

När det gäller detta, överdriver nämligen de flesta som inte tränar idag, vad deras träningsnivå kommer att vara i framtiden. Förutsätt därför inte att du kommer att träna jättehårt, om du inte verkligen vet att så är fallet. Bra träningsprogram hittar du här.

De dyraste maskinerna är dock endast nödvändiga för den som verkligen tränar ofta, i princip varje dag. Så vet man med sig att man inte kommer att träna så pass ofta, kan man ofta komma billigare undan, eftersom man då kan köpa en lite enklare och billigare crosstrainer istället.

Är det däremot så att man kommer att träna ofta, kan en billigare modell komma att slitas ut i förväg, så i så fall bör man inte välja en sådan.

 

Vara ärlig gällande vilken nivå du ligger på idag

Hobbymotionären behöver inte heller en jättedyr crosstrainer, utan en av de billigare modellerna räcker gott och väl för den som inte är i så bra form, som kommer att träna för rehabiliteringssyfte och så vidare.

Däremot är de billigaste modellerna inte ett bra val för den som verkligen kommer att träna väldigt hårt, i ett högt tempo. Detta då de inte alltid klarar så stora påfrestningar, så om du är i väldigt god form, överväg att satsa lite extra på en mer högkvalitativ crosstrainer istället.

 

Att sätta en budget för vad crosstrainern får kosta i förväg

Detta kommer ju nämligen att göra att man inte behöver slösa bort dyrbar tid på att titta på modeller, märken och varianter som ändå är för dyra. Vet man exakt hur mycket man vill lägga på detta inköp, kan man ju nämligen fokusera enbart på de alternativ som faktiskt kan vara relevanta, och istället göra mer research kring dem om det är så att det behövs.

Träna hemma

Fundera på hur stor crosstrainern får lov att vara

De flesta crosstrainers är trots allt inte jättesmå, men vissa maskiner är betydligt större än andra, vilket kan göra dem mer svårplacerade, framför allt om man inte vill ha dem stående framme hela tiden, utan hellre vill kunna gömma undan maskinen när den inte används. Fundera därför på om du måste ha en liten crosstrainer (men förbered dig då på att få betala lite mer för maskinen), eller om en större variant också skulle gå bra.

 

Fundera på om designen spelar någon roll

Detta är förstås i regel endast en viktig faktor om det är så att crosstrainern alltid ska stå framme, på ett synligt ställe. Men om så är fallet, vill man kanske inte köpa vilken crosstrainer som helst, utan hellre en mer väldesignad variant, som ser snygg ut också. Då får man dock också vara beredd på att betala lite mer, för snygg design kostar ju som bekant en hel del!

Dela sida med dina vänner!